Meamo, find your inner smile!

Osk-art & Lineair nodigen u en uw vrienden uit op de tentoonstelling van Meamo.

In deze tentoonstelling vertelt de kunstenaar aan de hand van zijn veelzijdig werk de weg die hij heeft afgelegd in de zoektocht naar zijn identiteit, zijn passie en zijn plekje op deze wereld. 

Data

  • Vrijdag 17 maart 2023 om 19u.
    Vernissage gevolgd door een uiteenzetting door Mike Hermans, creator van Meamo.

  • Zondag 26 maart 2023 om 15u.

    Mike Hermans in dialoog met filosofe Ann Van Sevenant over de thema’s van de tentoonstelling.

De rode draad doorheen de dualistische visie op de kunst van kunstenaar Mike Hermans is de individualistische zoektocht naar de ideale identiteit en de dwangmatige poging om zowel een mentale als een fysieke plek in deze wereld te vinden. Dit gaat niet zonder slag of stoot en brengt veel fysieke en emotionele expressie met zich mee. Vandaar het gebruik van felle kleuren en de intense dynamiek. Figuren en sculpturale vormen zijn constant in gevecht met zichzelf en hun vele potentiële identiteiten op zoek naar de ideale plek.

Over de kunstenaar

Mike Hermans (°Antwerpen 1971) is opgegroeid op de Antwerpse linkeroever, waar hij vandaag nog steeds woont. Hij ging vanaf zijn zesde tot en met de middelbare school naar het Sint-Thomas College en studeerde er Latijn en wiskunde. Na de middelbare school studeerde hij architectuur aan de Universiteit Antwerpen. Aan het begin van zijn tweede jaar begon hij te werken bij een architectenbureau en richtte hij ook zijn eigen creatieve bureau op. In 1997, net na zijn afstuderen als architect en tijdens zijn stage begon hij te werken als dagelijkse cartoonist voor verschillende Belgische kranten en tijdschriften waaronder Het Nieuwsblad, Het Volk, De Gentenaar, Gazet van Antwerpen, De Standaard, Trends,…

Sinds 2004 tekent hij ook de architectuurstrip “arch”. over het leven van een architect. Meer dan 3000 strips werden getekend en wereldwijd gepubliceerd in architectuurtijdschriften in meer dan tien talen. Sinds 2015 worden de “arch.” collectieboeken uitgegeven door de Duitse uitgeverij van architectuurboeken DOM Publishers. Ze zijn uitgegeven in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Russisch en Japans (i.s.m. de Japanse architectuuruitgeverij X-Knowledge).

Momenteel werkt hij met zijn vrouw en co-creator Eva Koninckx aan “Meamo”, een internationaal crossmedia feel-good art brand met een unieke filosofie.

Mike is een autodidactische en multidisciplinaire kunstenaar: Architect, cartoonist, grafisch vormgever, 2D-animator, regisseur, schrijver, kunstenaar, concept creator, creative consultant… Hij heeft de behoefte om actief te zijn in vele disciplines tegelijkertijd om zich gelukkig te voelen.

Bezoek tentoonstelling

Indien u deze tentoonstelling graag zou bezoeken, gelieve dan contact op te nemen met Osk-art. Dit kan door handmatig een mailtje te sturen naar osk-art@osk-art.be, of door op de knop hieronder te klikken.

Scroll to Top